8 minutes reading time (1690 words)

60+ ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης που πρέπει να ξέρετε για το 2018

social_media

 Η ανθρώπινη φύση από προεπιλογή έχει προγραμματιστεί να είναι κοινωνικά ενεργή σε κάποιο βαθμό. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο ενεργοί, ενώ άλλοι είναι λιγότερο!

Ωστόσο, οι άνθρωποι πάντα αναζητούσαν τρόπους σύνδεσης και δικτύωσης μεταξύ τους. Και σε αυτή την εποχή της ψηφιοποίησης, οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπους να είναι κοινωνικά ενεργοί στο διαδίκτυο, κάτι που είναι δυνατό με την εμφάνιση των πολυάριθμων πλατφορμών και εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης.

Τώρα, ακόμη και σχέσεις αρχίζουν, μεγαλώνουν και τελειώνουν στα κοινωνικά μέσα. Οι άνθρωποι δεν χρειάζονται πλέον προσωπική χειραψία ή προσωπική συνάντηση.

Οι ιστότοποι κοινωνικών μέσων έχουν επίσης αυξηθεί σε αριθμούς με άλματα. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που αποκαλύφθηκαν στο Statista, περίπου 2 δισεκατομμύρια χρήστες χρησιμοποίησαν ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και εφαρμογές το 2015. Και με την αυξημένη χρήση κινητών συσκευών ο αριθμός αυτός πιθανότατα να υπερβεί το 2,6 δισεκατομμύρια έως το 2018.

Έτσι, σε αυτό το άρθρο, συζητάμε μερικά από τα πιο δημοφιλή sites κοινωνικών μέσων που διερευνώνται από τον κόσμο σήμερα. Μπορείτε να μάθετε αν η αγαπημένη σας πλατφόρμα κοινωνικών μέσων είναι μέρος αυτής της λίστας και μάλιστα να μάθετε για κάποιες πραγματικά καλές online κοινωνικές πλατφόρμες που μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε σήμερα.

Μάθετε περισσότερα για τους δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικών μέσων

1 - Facebook

Αυτή είναι εύκολα η μεγαλύτερη ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο και μία από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες. Και, το Facebook ήταν ίσως το πρώτο που ξεπέρασε το ορόσημο ενός δισεκατομμυρίου λογαριασμών χρηστών.
Εκτός από τη δυνατότητα δικτύωσης με φίλους και συγγενείς, μπορείτε επίσης να έχετε πρόσβαση σε διαφορετικές εφαρμογές Facebook για να πουλήσετε στο διαδίκτυο και μπορείτε ακόμη να προωθήσετε ή να προωθήσετε την επιχείρησή σας, το εμπορικό σήμα και τα προϊόντα σας χρησιμοποιώντας διαφημίσεις με πληρωμή στο Facebook.
Πρόσφατα το Facebook έχει χάσει την εμπιστοσύνη εκατομμυρίων χρηστών του, επιτρέποντας στα τρίτα μέρη να έχουν πρόσβαση σε περισσότερα από 87 εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Αυτό είναι ένα τεράστιο άνοιγμα εμπιστοσύνης και έχει δημιουργήσει μια αίσθηση ανησυχίας ανάμεσα στο κοινό της πλατφόρμας των κοινωνικών μέσων ενημέρωσης. Τόσο πολύ ώστε να υπάρχει τώρα μια #deletefacebook καμπάνια, όπου οι άνθρωποι απομακρύνονται εντελώς από το Facebook και χρησιμοποιούν άλλα δίκτυα αντ 'αυτού. Εάν ανησυχείτε για το τι κάνει το Facebook με τα δεδομένα σας, τότε γιατί να μην ελέγξετε τον οδηγό μου σχετικά με εναλλακτικές λύσεις στο Facebook και να δείτε εάν υπάρχει ένα καλύτερο μέρος για να αλληλεπιδράσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 1,59 δισ. 

2 - WhatsApp
Παρά το γεγονός ότι έχει αποκτηθεί από το Facebook το 2014, αυτή η πλατφόρμα ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων υπάρχει ως ανεξάρτητη οντότητα.
Έφτασε στη σκηνή πολύ αργότερα από το Facebook, αλλά μπόρεσε να καταγράψει τη φαντασία εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο δίνοντάς τους τη δυνατότητα να επικοινωνούν και να μοιράζονται άμεσα με άτομα και ομάδες. Η λειτουργία κλήσης WhatsApp είναι μόνο το κερασάκι στην τούρτα!

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 1 δισεκατομμύριο

3- QQ
Το Tencent QQ (πιο γνωστό ως QQ) είναι μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων ανταλλαγής άμεσων μηνυμάτων (chat). Έγινε διεθνής (με περισσότερες από 80 χώρες που την χρησιμοποίησαν), αφού ξεκίνησε στην Κίνα.
Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να παραμείνει σε επαφή με φίλους μέσω κειμένων, βίντεο κλήσεων και συνομιλιών φωνής. Έχει ακόμη ενσωματωμένο μεταφραστή για να μεταφράσει τις συζητήσεις σας. Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε τη σελίδα στατιστικών στοιχείων για τα κινεζικά Social Media.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 853 εκατομμύρια

4 - WeChat
Πρόκειται για μια εφαρμογή επικοινωνίας all-in-one για την ανταλλαγή μηνυμάτων και κλήσεων (παρόμοια με το WhatsApp) που σας επιτρέπει να συνδεθείτε με τα άτομα της επιλογής σας. Αναπτύχθηκε επίσης από την Tencent στην Κίνα και μπορεί εύκολα να λειτουργήσει μαζί με το QQ. Σύμφωνα με την αναφορά πληροφοριών BI, ο αριθμός των χρηστών του WeChat καλύπτει γρήγορα τον αριθμό των χρηστών του WhatsApp.

Σχετικό άρθρο: Συντομεύσεις πληκτρολογίου WeChat

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 697 εκατομμύρια

5 - QZone
Όπως το QQ και το WeChat, το QZone είναι μια άλλη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που αναπτύχθηκε από την Tencent. Σας δίνει τη δυνατότητα να μοιράζεστε φωτογραφίες, να παρακολουθείτε βίντεο, να ακούτε τραγούδια, να γράφετε ιστολόγια, να διατηρείτε ημερολόγια και ούτω καθεξής. Σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να επιλέξετε τα αξεσουάρ και να προσαρμόσετε την εμφάνιση και την αίσθηση των ιστοσελίδων σας QZone.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 640 εκατομμύρια

6 - Tumblr
Έχοντας ανήκει η Yahoo από το 2013, το Tumblr λειτουργεί ως κοινωνική πλατφόρμα κοινωνικής μάρκετινγκ που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βρει και να ακολουθήσει τα πράγματα που σας αρέσει. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για να δημοσιεύσετε οτιδήποτε, συμπεριλαμβανομένων των πολυμέσων, σε ένα σύντομο ιστολόγιο. Επιπλέον, σας δίνει την ευελιξία να προσαρμόσετε σχεδόν τα πάντα.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 555 εκατομμύρια

7 - Instagram
Το Instagram ξεκίνησε ως μια μοναδική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που βασίστηκε εντελώς στην κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο. Αυτή η φωτογραφία κοινή χρήση app κοινωνικής δικτύωσης σας επιτρέπει να συλλάβετε τις καλύτερες στιγμές της ζωής σας, με τη φωτογραφική μηχανή του τηλεφώνου σας ή οποιαδήποτε άλλη φωτογραφική μηχανή, και να τα μετατρέψετε σε έργα τέχνης.

Αυτό είναι δυνατό επειδή το Instagram σάς επιτρέπει να εφαρμόσετε πολλαπλά φίλτρα στις φωτογραφίες σας και μπορείτε εύκολα να τα δημοσιεύσετε σε άλλους δημοφιλείς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Twitter. Είναι τώρα μέρος της αυτοκρατορίας του Facebook. Μάθετε πώς να αναπτύξετε το κοινό σας Instagram.

Διαβάστε περισσότερα σχετικά με τα Εργαλεία Instagram για να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τους αριθμούς κοινωνικής εμπλοκής και του κοινού.
Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 400 εκατομμύρια

8 - Twitter
Αυτός ο ιστότοπος κοινωνικής δικτύωσης σάς επιτρέπει να δημοσιεύετε σύντομα μηνύματα κειμένου (που ονομάζονται tweets), τα οποία περιέχουν περιορισμένο αριθμό χαρακτήρων (μέχρι 140), για να μεταφέρουν το μήνυμά σας στον κόσμο. Με την αυξανόμενη τρέλα για online αγορές, το Twitter επίσης καθιστά δυνατή την προώθηση των επιχειρήσεων σας και ακόμη και το κατάστημα απευθείας μέσω tweets. Μάθετε πώς μπορείτε να δημιουργήσετε το τέλειο προφίλ Twitter.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 320 εκατομμύρια

9 - Google+
Η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης με βάση το ενδιαφέρον σας, που ανήκει στο τεχνολογικό γίγαντα Alphabet (Google), σας επιτρέπει να είστε σε επαφή με ανθρώπους, μοιράζοντας μηνύματα, φωτογραφίες, βίντεο, χρήσιμους συνδέσμους σε ιστότοπους και ούτω καθεξής. Επίσης, επεκτείνει την υποστήριξη για τηλεδιάσκεψη μέσω του Hangouts και επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προωθούν τις μάρκες και τα προϊόντα τους μέσω των επιχειρηματικών σελίδων του Google+.

Αριθμός ενεργών χρηστών: περίπου 300 εκατομμύρια

10 - Baidu Tieba
Προσφέρεται από την Baidu της Κίνας, μια εταιρεία μηχανών αναζήτησης, Baidu Tieba (γνωστή ως Postbar διεθνώς) είναι ένα κοινωνικό δίκτυο φόρουμ που βασίζεται στις αναζητήσεις λέξεων-κλειδιών στη μηχανή αναζήτησης Baidu. Αυτό το φόρουμ συζήτησης επεξεργάζεται τη μοναδική έννοια που σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ομάδα κοινωνικών δικτύων για ένα συγκεκριμένο θέμα, χρησιμοποιώντας την αναζήτηση ή ακόμα και να συμμετάσχετε σε μια υπάρχουσα σε απευθείας σύνδεση κοινωνική ομάδα.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 300 εκατομμύρια

11 - Skype
Το Skype, το οποίο ανήκει στη Microsoft, είναι μία από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που βασίζονται στην επικοινωνία. Σας επιτρέπει να συνδεθείτε με ανθρώπους μέσω φωνητικών κλήσεων, βιντεοκλήσεων (χρησιμοποιώντας μια κάμερα web) και μηνυμάτων κειμένου. Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήσεις συνδιάσκεψης ομάδας. Και το καλύτερο μέρος είναι ότι οι κλήσεις Skype-to-Skype είναι δωρεάν και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να επικοινωνήσουν με οποιονδήποτε, που βρίσκεται σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, μέσω του διαδικτύου.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 300 εκατομμύρια

12 - Viber
Αυτή η πολυγλωσσική κοινωνική πλατφόρμα, η οποία διατίθεται σε περισσότερες από 30 γλώσσες, είναι γνωστή για τις άμεσες δυνατότητες ανταλλαγής μηνυμάτων κειμένου και φωνητικών μηνυμάτων. Μπορείτε επίσης να μοιράζεστε φωτογραφίες και βίντεο και ηχητικά μηνύματα χρησιμοποιώντας το Viber. Σας προσφέρει τη δυνατότητα να καλέσετε χρήστες μη Viber μέσω μιας λειτουργίας που ονομάζεται Viber Out.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 249 εκατομμύρια

13 - Sina Weibo
Αυτή είναι μια πολύ δημοφιλής κοινωνική πλατφόρμα μικροβιολογίας στην Κίνα που είναι γνωστή για το υβριδικό μίγμα των χαρακτηριστικών του Twitter και του Facebook.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 222 εκατομμύρια

14 - Γραμμή

Το LINE είναι ένα παγκόσμιο κοινωνικό δίκτυο ανταλλαγής μηνυμάτων που σας επιτρέπει να μοιράζεστε φωτογραφίες, βίντεο, μηνύματα κειμένου και ακόμη και ηχητικά μηνύματα ή αρχεία. Επιπλέον, σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε κλήσεις φωνής και βίντεο οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 215 εκατομμύρια

15 - Snapchat

Αυτή είναι μια κοινωνική πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων εικόνας που σας επιτρέπει να συνομιλείτε με φίλους χρησιμοποιώντας εικόνες. Σας επιτρέπει να εξερευνήσετε νέα και ακόμη και να δείτε τις ζωντανές ιστορίες που συμβαίνουν σε όλο τον κόσμο.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 200 εκατομμύρια

16 - YY
Το YY είναι μια σημαντική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που βασίζεται στο βίντεο στην Κίνα και επιτρέπει σε ομαδικές συνομιλίες βίντεο. Σε αυτές τις συνομιλίες, περισσότερα από 100.000 μέλη μπορούν να παρακολουθήσουν ένα μόνο άτομο που κάνει μια δραστηριότητα. Μια τέτοια δραστηριότητα μπορεί να είναι οτιδήποτε, από την παροχή ενός βίντεο φροντιστηρίου στο τραγούδι καραόκε, το οποίο βοηθά τους χρήστες να κερδίζουν εικονικό νόμισμα που μπορούν αργότερα να μετατρέψουν σε μετρητά.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 122 εκατομμύρια

17 - VKontakte (VK)
Η VK είναι μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης στη Ρωσία και έχει αρκετά παρόμοια χαρακτηριστικά με το Facebook.
Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 100 εκατομμύρια

18 - Pinterest
Αυτή είναι μια κοινή χρήση φωτογραφιών και οπτική δημιουργία σελιδοδεικτών στον ιστότοπο ή στην εφαρμογή κοινωνικών μέσων που σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε νέες ιδέες για τα έργα σας και να τις αποθηκεύσετε. Έτσι, μπορείτε να κάνετε εργασίες DIY ή έργα οικιακής βελτίωσης, να σχεδιάσετε το ταξίδι σας και ούτω καθεξής χρησιμοποιώντας το Pinterest.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 100 εκατομμύρια

19- LinkedIn
Το LinkedIn είναι εύκολα ένας από τους δημοφιλέστερους επαγγελματικούς ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης ή εφαρμογές και διατίθεται σε περισσότερες από 20 γλώσσες. Χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο από όλους τους τύπους επαγγελματιών και χρησιμεύει ως ιδανική πλατφόρμα για να συνδεθεί με διαφορετικές επιχειρήσεις, να εντοπίσει και να νοικιάσει ιδανικούς υποψηφίους και πολλά άλλα. Διαθέτει πάνω από 400 εκατομμύρια μέλη.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 100 εκατομμύρια

20 - Telegram
Αυτό το δίκτυο άμεσων μηνυμάτων είναι παρόμοιο με το WhatsApp και είναι διαθέσιμο σε πλατφόρμες σε περισσότερες από οκτώ γλώσσες. Ωστόσο, το Telegram έχει εστιάσει πάντα περισσότερο στην προστασία της ιδιωτικής ζωής και την ασφάλεια των μηνυμάτων που στέλνετε μέσω του Διαδικτύου χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα του. Έτσι, σας δίνει τη δυνατότητα να στείλετε μηνύματα που είναι κρυπτογραφημένα και αυτοκαταστροφικά. Αυτή η δυνατότητα κρυπτογράφησης έχει μόλις διατεθεί για το WhatsApp, ενώ το Telegram το παρείχε πάντα.

Αριθμός ενεργών χρηστών ανά μήνα: περίπου 100 εκατομμύρια

Το άρθρο συνεχίζετε με τα υπόλοιπα κοινωνικά δίκτυα, σύντομα το Β΄μέρος.

ΑΒΑΓΙΑΝΟΣ ΝΙΚΟΣ
Συμβουλές της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλή...
 

Σχόλια (0)

Rated 0 out of 5 based on 0 voters
There are no comments posted here yet

Αφήστε τα σχόλια σας

  1. Posting comment as a guest.
Rate this post:
Συνημμένα (0 / 3)
Share Your Location

By accepting you will be accessing a service provided by a third-party external to https://greekcinema.gr/